Fyldt mørbrad m. trøffel, beluga linser og hvid bønnepure

Fyldt mørbrad m. trøffel, beluga, bønnepure og brændt ramsløg

img_0014

Sponsoreret af Friland Økologi

Jeg var teenager i de glade og kiksede 80’er hvor indbagt mørbrad var et gæste hit. Og min mutti var eksperten. Det er uden tvivl også en super lækker ret… en mørbrad pakkes ind i fint hakket og ristet lag af svampe, også kaldet en duxelle. Så rulles og pakkes det i en tynd pandekage gerne med lidt timian i dejen, også til sidst pakkes den ind ind i butterdej og bages i ovnen.

Så derfor, har jeg haft den lidt i tankerne med denne opskrift. Og den er perfekt til konkurrencen på Friland , og det er ikke for at gøre egne hoser grønne, men den her ER pakket med smag og uhhmmm- faktor i gigant klassen… den smagte så godt. Kødet er så saftigt og fyldt med velsmag, og hvad er endnu bedre, jeg ved at dyret har haft det godt, det er pumpet med penicillin og andet medicin…. Den har løbet omkring i græsset og rullet sig i mudre, mens den har gryntet tilfreds. Du kan læse mere om dyrevelfærd herinde. HUSK du kan stemme på min ret inde på Friland, og blive den heldige vinder af en stor pakke velsmagende kød fra Friland.

img_0016

img_0163

Fyldt mørbrad m trøffel, hvid bønnepure, ramsløg og belugalinser

4 personer
Tid: 6 timer på køl, 35 min arbejdstid

1 svinemørbrad (800-900g)
4 spsk trøffelpaste
2 dl Panko rasp
2 æg
100g smør
3 spsk olie

1 1/2 dl belugalinser eller puy linser
1 løg
1 bladselleri
1 fed hvidløg
3 spsk oliven olie
1 dl hvidvin
2 dl vand
100g smør
4 tsk trøffelpaste

400 g butterbeans (ca. 2 dåse)
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
50g smør
Hvid peber
Salt

8 ramsløgs blade
1 spsk oliven olie
Salt

Afpuds mørbraden, fjern evt. Sener og bimørbrad. Flæk mørbraden uden at skære helt igennem, og forsøg at skære i lange træk, og skab en lang lomme i beggesider. Det er for at få trøffelpaste ind i hele mørbraden. Træk nu godt sammen, sådan at siderne lukker til på mørbraden, og at den nærmest ser ud som om den ikke skåret i. Del mørbraden på midten, og læg først det ene stykke på et 30cm lang stykke husfilm, og rul den nu stramt op. For at stramme den helt op, holder du i enderne, som på en nytårsknallert, mens du ruller den hen over bordet. Samme procedure med den anden og læg på køl minimum 1 time. Eller endnu bedre fra morgenstunden.

20 min før servering gør du klar til at panere og stege. Opvarm 3 spsk olivenolie på panden, kom smører på, husk det må ikke branke. Krydre den ene mørbrad med salt og peber , hele vejen rundt. Den anden vendes i sammen pisket æg også i panko raspen.
rasp. Krydre den paneret med salt og peber. For at få den perfekte helt svagt rosa midte, er det vigtigt ikke at stege for hårdt, dog skal der høj varme til, for at få en sprød panering. Brug evt. 2 pander til at stegning. Lig mørbrad med samlingen ned af på panden først. Så vil varmen gøre at mørbraden lukker om fyldet.
Mørbraden skal stege ca. 8-10min i alt, lad dem stå i 3-4 min før du skærer dem i 4 skiver, sådan at du har 4 skiver af hver.

Skyl linserne godt i koldt vand. Fint hak løg og bladselleri, knus hvidløget, og svits det i olien i en gryde, dræn linserne for vand og kom i gryden , tilsæt hvidvin, vand og lidt salt og lad dem koge i 20 min. Tilsæt smørret som skal være koldt og i små tern, lad det smelte og tilsæt så de 4 tsk. trøffelpaste. Ved anretning, kommes lidt revet citronskal på linserne.

Dræn bønnerne for væske, og kog dem i 1 minut i let saltet vand med det fint hakket hvidløgsfed dræn men gem kogevand. Stavblend med smør og citron saft, smag til med evt mere smør, salt og citron saft og meget gerne hvid peber. Jeg passere altid min pure igennem en sigte. Så bliver helt fløjlsblød.

Tænd ovnen på grill, vend ramsløg blade i olie og salt, læg dem på en plade med bagepapir og særdeles under grill i 2-4 min hold øje, de skal blive sort i kanterne.

Håber du vil nyde retten…..

**Er du på Sense som jeg er, så er det her en ret, som tæller som fedt og protein, og en meget lille hf4. Du skal spare 1-hf3 og 3 spsk. fedt i løbet af dagen, men så kan du til gengæld også spise en ekstra håndfuld grønt til hvert af de 2 første måltider. Jeg sparer hf4 til et af måltiderne også, så er der til 1-2 glas vin, eller en dessert.

Spisekassen ser således ud:

Hf1-2 meget lidt bladselleri og løg

Hf 3 2 håndfulde

Hf4 meget lidt, der er lidt hvidvin i retten, og panko rasp (1/4 håndfuld)

Fedt : 5-6spsk i smør, olie og trøffelpasta

Stem på retten herinde Friland

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt mørbrad m. trøffel, beluga linser og hvid bønnepure