Frikadeller og lynsyltet spidskål

Fyldt Herregårds koteletter

img_2673

Fyldt Herregårsd kotelet

Herregårds kotelet eller Skafte kotelet, .. din slagter kalder det nok en Skafte. Det er i hvertfald utrolig lækkert når det er tilberedt korrekt og fyldt med god smag. En kotelet på skaft smager af meget mere, og en tur til din håndværks slagter, eller en Frilands smager bare lidt bedre.

Det kan virke voldsomt, og det er også meget kød, men så kan man jo dele.

4 personer 35-40 min

4 Herregårdskoteletter
Salt
Peber
Paprika
2 spsk. Olivenolie til stegning
80g Friskost (buko eller Philadelphia)
2 spsk. Tomat pesto
1kg knoldselleri
3 dl letmælk
20 g friskost
300g små tomater på stilk
1/2 dl. Balsamico
3 spsk. Olivenolie

Skræl knoldseller  og skær i små tern, kom dem i en gryde sammen med letmælk og vand. Væsken skal kun lige dække. Kog i 20 min, hæld koge væske fra men smid det ikke ud. Blend knoldseller ved at tilsætter lidt af kogevaskens ca. 1?5-2dl. Rør så friskost i og smag til med salt og peber.

På indersiden af koteletterne laves et 2,5 cm lang og 4 cm dyb snit, sådan at du danner en lomme . Husk at lade kniven gå helt igennem. I en skål blandes 80g friskost med 2 spsk. Tomatpesto. Kom fyldet på en sprøjte pose hvis du har en, ellers tag en frysepose og kom fyldet i. Klip hul, og kom fyldet i koteletterne. Jeg lukker mine med en kød nål eller tandstik.

Krydre koteletterne med salt peber og paprika. Kom olivenolie på en pande og opvarm. Brun nu koteletterne af på alle sider.  Og sæt dem i en 180 grader varm varm lufts ovn og steg i 15 min.

img_2652

I en anden et ildfastfad kommes stilk tomater, med salt peber balsamico på ind i ovnen sammen med koteletter. Jeg havde lidt frisk timian, og det giver både god smag til svin og tomater.

img_2674

På  in tallerken er der en kotelet, 2 håndfulde mos og 1 håndfuld tomater, samt et skefulde af saften fra kødet i bradepanden, lad os bare kalde det skysauce.

I Sense tæller jeg det således:

Hf1-2 knoldselleri og tomater

Hf3 Kotelet

Hf4 ingen

Fedt: 1/2 spsk. Pesto, 1/2spsk, oliven olie, 1 1/2 spsk. Friskost

Jeg tæller ikke olivenolien brugt til at stege i som hele spsk. Da det meste af olien er tilbage på panden.

img_2675

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller og lynsyltet spidskål