Sprødstegt Kuller m svampe stuvning og spinat salat

Frikadeller og lynsyltet spidskål

img_2648

Torsdag: Frikadeller m. Lynsyltet kål og rugbrød

Frikadeller kan serveres på mange måder, jeg er ret vild med smørrebrød, så min mand og jeg fik et godt stykke med delle og surt, og en skål med lynsyltet spidskål on the side . Vores datter fik lov til at lave sit eget smørrebrød, hun er dog ikke så meget til de syltet tilbage, så hun fik fint snittet “Prinsessekål” og 1 agurk fra haven til hendes frikadelle og rugbrød ❤️

Du skal bruge til 4 personer;
500g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 tsk. Salt
Knivspids Revet muskat
1/2 tsk. Peber
1 løg (fint hakket)
2 spsk. Smør
2 spsk. Oliven olie
1 rødt spidskål
1 dl æblecider eddike
3 spsk. sukringold (kan erstattes af sukker)
Frisk kværnet peber
1/2 håndfuld hakket dil
Salt
4 skiver grov rugbrød
6-8 syltet agurker
4 spsk. Smør til brødet
4 spsk. Mayonnaise

Bring eddike, vand, sukrin gold, friskkværnet peber i kog, sammen hakket dild. Snit spidskålen fint. Kom kålen i en skål. Hæld koge lage over kålen . Og laden stå og trække til i klar til at spise.

I en anden skål røre den hakket kalv og svin med 1 tsk. Salt og rør nu til, og giv det tid. Det tager 2-3 min. Så tilsætter du løg æg, muskat og peber, rør grundigt og 3-4 min igen. Rør du godt nok, behøver du ikke tilsætte hverken, mel eller havregryn.

Kom olie og smør på en pande, smelt, form frikadeller og steg.

 

På min tallerken er der 4 små deller, 2 syltet agurker, 1 1/2 håndfuld kål, 1 Skive rugbrød og 1 spsk. Mayo, jeg springer smørret på brødet over.

Hf1-2: spidskål , løg og syltet agurk

Hf3: 130g frikadelle (4 små)

Hf4: 1 stk. Rugbrød

Fedt: 1 spsk. Brugt til stegning og 1 spsk. Mayo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprødstegt Kuller m svampe stuvning og spinat salat