Spicy reje taco

Frikadelle sandwich

 

img_0812

Frikadelle sandwich

Det må gerne være lidt let at skulle hjem og lave aftensmad, specielt når det er de travle dage md gymnastik og hop på stedet md den bette, og det må også gerne kunne gøres på under 30 min, og det må også godt være lidt hyggeligt dufte lidt af ferie stemning, havnegrill eller pøllevogn…  Så er min mand nemlig lige den rette mand til opgaven… Vi har nemlig fordelt torsdagen sådan, at jeg er til gymnahop med Olivia, og han laver aftensmaden.

Frikadelle sandwich

400g kylling fars
1 løg
2 æg

1 spsk smør

3 spsk. oliven olie

1/2 tsk. løg pulver

1/2 tsk. hvidløgs pulver
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. Peber
1/8 tsk revet muskat nøde

1 spsk. havregryn

Fyld:
16 skiver syltet agurk
1/2 rød spidskål
1/2 icebergsalat
8 spsk mayonnaise

( lav lidt gnave grønt til, fx gulerødder og agurke stave, eller snit ekstra salat og kål)

 

Snit løget fint og rør alle de tørrer ting i farsen først med undtagelse af havregrynene, rør grundigt. Kom så æggene og rør igen rigtig grundigt, tilsæt så havre gryn og lad farsen står 5 min mens du snitter salat og kål. Rør så farsen igen. Farsen er ikke lige så tæt som var det på halv kalv og flæsk. Derfor skal den også mere eller mindre bare tages med en stor spiseske og ligges i frikadelle klatter på panden med det varme fedtstof. jeg får mellem 12-14 stk.

Sæt jer til bords og samle  jeres egn delle sandwich.

Min sense portion:

3 deller, 1 pitabrød, 1 hf icebergsalat, 1 hf spidskål, 4 skiver syltet agurk og 2 spsk. mayonnaise. Jeg ved godt at når du tæller fedtet brugt i denne opskrift, så overstiger det de 3 pr. person pr. måltid, men ikke alt fedtstof sidder fast på dellerne, der ligger tilbage på panden, når du er færdig med at stege.

 

img_0813

Sense fordeling:

HF1-2 kål, salat og syltet agurk

HF3; frikadeller (inkl. de to æg brugt i farsen)

HF4; 1 stk. pitabrød

Fedt: mayonnaise og stegefedt

 

2 kommentarer

  • Det ser MEGA lækkert ud! Jeg tror, jeg ved hvad jeg skal have til aftensmad i dag …

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Den hitter også her hjemme, hvis du har lidt hønse boullion i pulver form. Ved ikke om du kender de små sorte bægre, så en tsk. i farsen er også bare lækkert.
      Velbekom og god fornøjelse.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy reje taco