Sense kur madplan uge 39

Forlorenhare i rødt

img_1143

-Forlorenhare i rødt og hssselbagt rødbeder

Forloren harer er bare en god gammel klassiker, det er også en god måde at få ekstra grønt med i en ret.

Jeg har aldrig forstået hvorfor det hedder “forloren harer”  det ligner ikke en harer, der er ikke harer , smager ikke af harer…. Men sådan er der jo så meget.  Den her er med revet rødbede og bacon tern i, og den smager pragtfuld.

Ingredienser,  4-5 personer 60 min

500g kalv og flæsk
200g revet rødbede
1 rødløg
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 tsk revet muskat
3 dl letmælk
100g gode bacon tern

4 store lange rødbeder

2 rødløg

1 spsk. Oliven olie
1 fed hvidløg
1 tsk. Flage salt
400g grønne bønner

sauce 2 spsk. Smør

1 spsk. Hvedemel

1 svine bouillon

img_1141

skræl alle rødbederne. De fire af dem skal du bruge til at lave hasselbagte rødbeder af, så start med at snitte dem, uden at skære helt i gennem. Jeg bruger to skærebrætter, placere rødbeden i mellem de to  bræt og skær så riller i rødbeden . De to brædder gør at du ikke skærer helt igennem. Del de to læg i halve og Pensel dem og rødbederne, krydre med salt og peber og fordel knust hvidløg. Rødbederne bages ved 200 grader i 20 min, og resten af tiden med harern ved 180 grader i 40 min.

I en skål røres det hakket kød, bacon tern, med revet rødbede, husk at rive på den fine, salt, peber, rent muskat og fint hakket rødløg og æg. Rør farsen rigtig godt sammen. Form farsen som et lille brød og kom det i et ildfast fad. Hæld mælken rundt om og sæt i oven sammen med rødbederne, husk at skrue ned på 180 grader varm luft. Efter 35 min , hældes mælken fra over en so, det skal du bruge til sauce.

Kog de grønne bønner 2-3 min i let saltet vand.

I en kasserolle smeltes smørret , pisk hvedemelen i, kom den sigtede mælk i sammen med bouillon , og evt let af kogevandet fra bønderne. Du kan evt, bruge sauce kulør til at gøre det til en brun sauce.

 

På min tallerken er der

1/5 del af haren

1 rødbede

1/2 løg

1 HF bønner

5 spsk. Sauce

 

Hf1-2 rødbede, bønner, og løg

Hf3 forlorenharer

Hf4. Ingen

Fedt 2 spsk. Fordel på olie og smør

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur madplan uge 39