Rødspætte m/ porrer og svampe

Forlorenhare i Ratatouille

img_0364

Torsdag; Sensekur madplan uge 32

Forlorenhare er en hyggelig lille mormor ret, og jeg elsker den traditionelle med vildt sauce, kartofler og surt.

Denne version er peppet op med årstidens grøntsager, og en fantastisk sauce. Og tro mig, saucen bliver også en favorit hos de unge i huset, også går den både til kylling, fisk og gris. Det er en super enkelt ret, som er lige til, og du skal kun bruge et ildfastfad/lille bradepande og en kasserolle. Jeg vil dog anbefale, hvis ikke du allerede har anskaffet dig et, så køb et mandolin jern, det lettere virkeligt arbejdet i køkkenet. Ikke bare denne ret, men alle grønt retter og salater.

 Folorenhare m. ratatouille og tomat fløde sauce

500g halv kalv og flæsk

1 tsk. salt

1 løg

1/2 tsk. peber
6-8 skiver bacon
2 æg

1 spsk. mel
3 store tomater
2 store løg
2 squash
1 auberginer
1 stor sød kartoffel
2 fed hvidløg
2 kviste timian
4 spsk. Olivenolie
1 dåse tomatpure (70g)
2 spsk. Frisk hakket basilikum
2 dl. Hønsefond

1 spsk. smør
0,5 dl fløde
2 dl. Minimælk

1/2 tsk. sukker
1  spsk. maizena

img_0361img_0363

Start med at snitte squash og aubergine i 1/2 cm skiver, kom dem i en skål og vend godt rundt sammen med 2 tsk. salt. Det er for at trække væsken ud, ellers bliver det noget være sjap værk. Du kan også sagtens gøre det om morgenen, og lade det stå på køl. Snit løg, tomater, sødkartoffel og hvidløg i skiver, og som nævnt jeg gør det på mandolin, og det tager under 10 min. at snitte alle grøntsager.

Rør farsen godt først med salt, tilsæt peber og fint hakket løg, så æg og mel. Nu er det vigtigt  at der røres rigtig godt, og det tager 3-4 minutter at røre en rigtig god fars. kom farsen op i et ildfastfad, form det som et lille brød og dæk med bacon.

Nu skal haren pakkes ind i en krans af ratatouille, jeg har ikke 100% skiftevis i diverse grøntsager, jeg har squash, aubergine, squash, aubergine, tomat, løg, kartoffel og inde i mellem har jeg presset små fed hvidløg. Husk at squash og auberginer lige skal forbi et dørslag, sådan at alt den væske som er trukket ud kan rende fra. Så skal der krydres godt med salt, peber og timian, og de 4 spsk. oliven olie kommes henover skiverne.  Bag i en forvarmet ovn på 180 grader i 50 min.

Tomat fløde sauce;

Kom fond og smør i en kasserolle, sørg for smørret er smeltet, kom tomat pure i, og lad det koge med i 2 min, det trækker sødme ud af pure. Kom mælk og fløde i, og lad det små koge i et par minutter. Tilsæt maizena som er rørt op i 4 spsk. kold vand, men kun lidt af gangen, til du får ønsket tykkelse på saucen. Smag til med salt og sukker,  afslut med hakket basilikum.

Sense tallerken;

På min tallerken er der 2 store håndfulde ratatouille, 2 stykker f-hare ca. 2 cm pr. skive, 4 spsk. sauce.  Over halvdelen af saucen er fond.

Hf 1-2 ratatouille

Hf3 2 skiver forloren hare

Hf 4 ingen

Fedt 1 spsk. olivenolie i de sidste 2 spsk. er i min portion sauce.

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødspætte m/ porrer og svampe