Jordskokker og kål pakker , Sense madplan onsdag

Fiskedeller med fritter og kål

img_1116

Fiskefrikadeller m. Fritter og coleslaw , 4 personer 40 min,

Hf1,2,3 og 1/2 Hf4, 3 spsk fedt, 2 spsk mælke dressing
Jeg elsker fiske frikadeller , det gør vi faktisk alle sammen, vi bruger dem også som pålæg, i sandwich og burgere. Derfor denne store portion, så er der til frokosten i løbet af ugen. Jeg laver også gerne 8 små, som fryses ned til Olvias madpakker.

Hvis du ikke ønsker at lave til fryseren og madpakkerne, så halver du bare ingredienser til fiske deller.
Bemærk lige at jeg har to slags kartofler nede i ingredienser, det er fordi at alle ikke er pjattet med sødkartoffel, så der er en lille Hf4 i denne opskrift.

Fiskefrikadeller
400g lyssejfilet
400g torsk
1,5 tsk salt
Frisk kværnet peber
1 spsk løgpulver
1/2 dl fløde
3 æg
1 spsk mel
2 spsk smør til stegning
3 spsk oliven olie

Fritter:
2 bagekartofler/

4 sødekartofler
3 spsk oliven olie
Salt
1 tsk oregano

Coleslaw
1/2 spidskål
4 gulerødder
2 dl fraiche 5%
2 tsk Dijon sennep
2 spsk citron saft
1 spsk rørsukker
Frisk kværnet peber

Hvis ikke din fiskehandler har hakket det for dig, skærer du begge fisk i storetern og kommer dem op i din foodprocessor, du kan også gøre det af 5 gange i minihakker. Så skal farsen røres rigtig godt med salt, peber , fløde og løg pulver, og brug nu de 3-4 minutter, det giver gode armmuller…. kom så æg og rør godt igen efterfulgt af mel. Form 12-14 fiskedeller, smelt smør og olie, steg dem gyldne og lækre.

Du kan godt starte med at skrælle kartofler og skære i både, jeg spiser kun sødkartoffel, og ca en hel, skåret i 6-8 både. Kom kartoffelbåde i frysepose, kom olie, salt og oregano i, også skal posen bare rystes godt… Kom kartofler på bagepapir og bageplade ind i en 200grader varm, varmluftsovn og bag i 35-40 minutter.

Snit spidskål fint, skræl gulerødder og riv dem på den grove side. Bland alle ingredienser til dressingen og vend rundt med kål og revet gulerod.

TIPS****

Husk at gemme resten af coleslaw, den er fantastisk i en fiske delle rugbrøds sandwich til madpakken eller i pita med kylling. 

På min tallerken ligger: 1 håndfuld coleslaw, 1 sød kartoffel i både og 3 fiske frikadeller.

Det giver mig følgende fordeling i Sense;
Hf1-2 coleslaw og sødkartoffel fritter
Hf3 ; 3 fiske frikadeller
Hf4; ingen
Fedt: jeg tæller som 3 spsk totalt da, der er olie tilbage på bagepapiret efter, fritter, på stegepanden. Så 2 spsk fløde i og 1 spsk i stege olie/smør.

Velbekomme

img_1115

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokker og kål pakker , Sense madplan onsdag