Brændende kærlighed #lavkarbo

Fiske nuggets og fritter

img_0443

Onsdag: Fiske nuggets og fritter

De her fiske nuggets føles næsten syndig, og som rigtig junkfood… det er det ikke det små sprøde bidder af himmel, og vores datter Olivia elsker dem…. Det er sjældent vi spiser noget paneret, og oftest er det minsandten som panere, jeg synes det er så træls med alt det snask på fingrene… Så når det er mig som står for det har jeg et lille system med 2 fryse poser, en dyb tallerken, og en mad pincet…

og lad nu være med at lade jer skræmme af mængden af panko rasp og hvede mel, der er over 80% tilbage efter de små fiske stykker er vendt heri.

Så lige en ekstra ting, jeg ved godt at opskriften der bruger, jeg pastinakker og bage kartofler. Det var også meningen, da jeg lavede madplanen. Jeg er bare influenza ramt, med feber, og orker ikke et supermarked, og i søndags var der ikke nogen i Fakta.

Du skal bruge:

Onsdag: Fiske nuggets og fritter
500g kulmule
4 spsk. Parmesan
1 æg
1 dl hvede mel
2 dl panko rasp

1 spsk. Sorte Sesam frø

salt

1/2 tsk. peber

1/2 tsk.paprika(kan udlades, men giver god smag i panering)

1/2 tsk. Hvidløgs pulver (kan udlades, men giver god smag i panering)

1/2 tsk. Løgpulver (kan udlades, men giver god smag i panering)
3 spsk oliven olie
2 bage kartofler
4 pastinakker
3 spsk. Oliven olie
2 dl ærter
Mynte
Dild
8 spsk. Fraiche 5%

 

Sådan gør du:

skræl kartofler og pastinakker og skær i store både, læg dem op på bage papir og bag i ovnen, ja ingen fedt stof. De skal bages på 210 i 25 min. De sidste 4 min skal nuggets med ind.

I en fryse pose blandes, panko, revet parmesan ,sesam frø, løgpulver, paprika og jvidløgspulver.

I den anden pose blandes mel, salt og peber.

Et æg knækkes og piskes i en dyb tallerken.

Fisken skæres i nuggets størrelse,  så over i mel posen og lidt luft lukkes ind, stram posen, sådan du har en udspilet pose, ryst nu godt, sådan at stykkerne dækkes af et fint lag mel. Tag op en efter enig vendt hvert stykke i det sammen pisket æg, kom det over i panko posen, og når alle stykkerne er i, rystes posen godt.

kom olien på panden og opvarm, læg nu alle nuggets på, og vend dem hurtigt, efter ca 1 min, steg et minut og flyt over på pladen i ovnen.

Til ærtemosen, som er skøn til at dyppe både fritter og nuggets i, skal der kun koges vand i elkedel, hæld over ærter, lad det står 3 min, hak mynten og kom ned til ærterten, dræn nu vand og stavblend, sammen med fraiche og hakket dild. Smag til med salt og evt. Citron saft og peber

 

På mintallerken er der en halv meget stor Sødkartoffel i fritter, 4 spsk. Ærtemos 1/4 del af nuggets.

Sense tallerken ville se således ud med ovenstående ingredienser

Hf1-2 pastinak og ærtemos

Hf3 Nuggets

Hf4 panering og fritter af en halv bagekartofler

Fedt: Parmesan og oliven olie (3spsk.)

img_0442

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændende kærlighed #lavkarbo