Feta Couscous-salat og bagt sødkartoffel – Gastrosita
Dampet hvide asparges m/ hollandaise, rejer og rogn

Feta Couscous-salat og bagt sødkartoffel

37d45472-fc24-4839-ad6e-a95438e861c8

Jeg er ret glad for, at holde en af mine dage i løbet af ugen kødfri… Det udfordrer også min madhjerne, til at finde på nye og spændene smage…Tror aldrig at jeg ville kunne blive fuldt ud vegetar, eller veganer… Det ville blive sådan lidt deltids vegetar. Så indtil videre, holder jeg mig til 1 kødfri dag om ugen..

Denne ret kan du lige så godt lave ekstra af og tage med på arbejde, og har du teenager i huset er den perfekt til madpakken. Jeg tilføjer gerne et eller to kogte æg.

Salaten er også perfekt til en buffet eller en brunch..

4 personer Arbejdstid 10min tilberedning 40min

Ingredienser;

400 g cherry tomat

1 bndt forårsløg

1 dusk persille

1 dusk dild

1 agurk

1 squash

300 g feta eller PUK ost (max 17%fedt)

4 dl couscous

1 grøntsags bouillon terning

1/2 citron

salt

peber

4 spsk oliven olie ekstra jomfru

4 spsk. smør

1 fed hvidløg

1/2 tsk groft salt

 

Tænd ovnen på 200 grader. Pak kartofler ind i folie og bag i 40 min.

Knus hvidløget, har 1spsk persille og rør det sammen med smør og en smule groft salt, og stil på køl.

Kog 1,2 ltr.  vand, kom couscous i en skål sammen med bouillon terning, hæld det kogende vand over. Lad nu couscous trække i 15 min, og lad den så køleinden du blander den med resten af  ingredienserne.

Skyl alle grønt sager og urter, skær i passende stykker, hak urter groft og vend det sammen med den afkølet couscous.

Del feta i 4 lige store stykker, så kan i selv fordele den over jeres portion. På den måde ved du at du får din hf3. Følger du ikke Sense og bare laver salaten fordi den er kamp lækker… Så smuldre du den bare ud over hele fadet.

Til sidst blandes citronsaft med olie, salt og peber, og fordeles over salaten

 

På min tallerken var der 1/4 del af salaten og feta osten, 1 sødkartoffel m/ 1 spsk. hvidløgs smør, nok nærmere 2 spsk. smør, jeg er glad for smør…

Fordelingen på min Sense tallerken;

HF1-2 tomat, agurk, forårsløg, squashog sødkartoffel

Hf3 feta

Hf4 couscous

Fedt: 2 spsk smør 1 spsk oliven olie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dampet hvide asparges m/ hollandaise, rejer og rogn