Byg selv kartofler

Fattoush og kylling shishkebab

img_0851

Sense kur madplan, Fredag: Kylling shishkebab og Fatoush

Vi skal et lille smut til Mellemøsten med denne ret. Salaten er en klassiker i Tyrkiet hvor jeg jo har lidt rødder via min fader. Det skal dog siges at i Tyrkiet er navnet ikke “Fatoush”Jeg er vokset op med shishkebab og kan ikke blive træt af den. Og vores skønne datter er også pjattet med disse spyd. Den søde paprika, giver et helt karakteristisk præg.

Vi laver dem også i mindre versioner, når vi holder grillparty. Så laver vi 5cm spyd, en skøn lille hapser, som er pragtfuld i en feta dip (den opskrift lander også snart på bloggen)

Ingredienser:

500g kylling inder filet

1 spsk. paprika

½ salt

½ fed hvidløg

2 stk. romaine salat

2 bundt forårsløg

1 bundt radiser

3 stk. bøftomater

5 spsk. hakket bredbladet persille

1 stk. agurk

2 spsk. hakkede mynteblade

6 spsk. olivenolie

2 stk. citroner

2 spsk. granatæblesirup

0,5 tsk. salt

1 tsk. tørret timian

1 pitabrød croutoner (se i opskriften)

 

Skær inder filet i 3. Bland salt, paprika og knust hvidløg og gnid kylling stykker ind i rubben, og lad den hvile 10 min. Kom kylling på spyd og grill ved høj varme i max 3-4 minutter.

Alle grøntsager hakkes og blandes sammen. Brødet  ristes i ovnen og knækkes i små tern. Kom grøntsagerne i et salatfad og bland brødcroutonerne i. Olie, citronsaft, granatæblesirup, salt og timian blandes til en marinade og røres i salaten ved servering.

Sense fordelingen pr. person

Hf1-2 fatoush salat

Hf3 1 kylling spyd ca. 125g kylling

Hf4 en meget lille i form af et halvt pita brød

Fedt: 1 spsk. Olivenolie og 1/2 spsk  pinjekerner. ( meget af slat dressingen, falder til bunds)

Jeg kom lidt ristede pinjekerner på toppen og snuppede 1 stk. chokolade til kaffen.

img_0852

2 kommentarer

  • Marina

    Hej.
    Så er jeg her igen.
    Det er så ærgerligt, når man ikke har mulighed for at grille.
    Så hvordan laver man så denne ret?
    Mvh Marina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Marina,

      En grill pande er helt fint til disse, du skal bare sørge for at dine grill spyd ikke er for lange til panden.
      Eller på sølv papir i ovnen ved grill temperatur

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byg selv kartofler