Sense kur madplan uge 47

Far laver saucen ,Bolognese

5c2cb5ce-4c40-4014-b254-a0630cb96045

Torsdag: Det er far som laver saucen (Spagetti bolognese) 4 personer, 1 time 10 min

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer. Det er min dejlige kæreste Hans´s opskrift. Det er ikke ofte han laver mad, og i hans forsvar, så er det min egn skyld. Når han laver mad smager det skønt, det er ikke de sundeste retter, og han vil kunne dræbe 3 gluten allergiker med sine paneringer., han køre en sund trible panering- Og han mener bacon er et grundstof, en grøntsag og en hver mands ret, men han er en skøn kæreste, en dejlig far og så smager det godt når han laver mad.

Det her er ikke retten, hvor du får mere grønt i de små, jeg tror faktisk at der er mere grønt i en rullepølse med persille, men den smager virkelig godt, også er det dejligt at komme hjemme til et køkken som dufter af god bolognese, se sin dejlige kæreste små snaldret og med fjoget smil på læberne,  fordi det ene glas rød, blev til 3….  men what the H… han har hygget sig.

Torsdag er vores gymnastik dag med Olivia, og vi går til familie gymnastik,hvor de voksne deltager. Vi skiftes for det meste, eller er der begge sammen med Olivia. Det gør bare aftensmaden lidt vanskelig at nå, så ideelt er den ene hjemme og lave aftensmad. Så om torsdagen for Hans lov at lave maden. (nogle torsdage ) Jeg har lavet en lille salat til denne ret, da jeg ikke bare kanvælte mig i 500g spagetti, jeg skal have mine to håndfulde grønt til.

 
350g hakket okse
120g bacon tern

1/2 tsk. salt

1/2 tsk. peber

1 tsk. paprika

1 spsk. oregano

2 spsk. olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 gulerod
1 dåse tomat pure
1 dåse hakket tomat
1 dl rødvin

7 dl vand
200g spagetti

I en gryde svitses baconen, den skalikke være sprød,så gør detvedmiddel varme, det skal have en stege skorpe. Tag baconen op og efterlad baconfedtet som er smeltet af i gryden. Svits den hakket okse,husk at krydre med salt, peber, paprika og oregano. Igen vigtigt at du for brunet kødet godt af. Kom det brunet kød over til baconen.

Skræl guleroden, og skær i små tern, knus hvidløget, skær løg i små tern- Kom olie i gryden.  Svits nu grøntsagerne, efter 4-5 minutter kommes tomat pure i, lad det svitse med i 3-4 min, det hedder at brænde det af, det giver sød syrlig smag. Nu skal kød og bacon tilbage i gryden, vend det rundt med grøntsagerne, tilsæt rødvinen, lad alkoholen fordampe og tilsæt så hakket tomat. Laddet putre 4-5 minutter før du tilsætter 7 dl vand.

Nu skal kødsaucen, bare stå og simre i 45-50 min. Kog spagettien i let saltet vand

88770881-f1cf-4400-87f8-9f94e508d24b

 
Syltet champignon salat;
300g champignon
1/2 rødløg
1 fed hvidløg
150g grønkål
Sort peber
3 spsk. Honning
1 dl eddike
1 dl vand
1 tsk. salt

Rens champignon og del i kvarte. Snit rødløg meget fint, gerne på mandolinjern, det samme gælder hvidløg. Grønkål snittes i mundrette stykker. I gryde bringes vand, eddike, honning, hvidløg, løg, salt, peber i kog,lad detkoge i 2 min. Hæld det så over champignon og lad det stå i skålen og trække i 5-10 minutter. Dræn så og vend grønkålen i.

02168589-ae08-447d-a905-8d7ef9628b16

På min tallerken er der 1 håndfuld med top spagetti, 2 store grydeskeer med kødskive. 2 håndfulde salat. 1 spsk. Revet/høvlet parmesan

Hf1-2 champignon , grønkål, rødløg, hakket tomat, gulerod

Hf3 hakket okse

Hf4 spagetti /rødvin i sauce

Fedt 1/2 spsk olivenolie, 1 spsk. Parmesan

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur madplan uge 47