den smager såååå godt – Gastrosita
Pølser og Senset varm kartoffelsalat

den smager såååå godt

d8e68094-2c2c-4077-a130-aa7f5672b13c

Jeg er ikke den store whisky kender, ej heller drikker.. Jeg elsker en god irish coffee , når den er lavet rigtig, og skal helst være med et bestemt mærke.

For et par uger siden var jeg til en lancering af en ny irisk whisky, og sammen med nogle andre bloggere, var jeg så utrolig heldig at møde ildsjælen bag Roe & Coe.

Fra første sætning og første “Welcome”var jeg jo solgt, hans charmerende stærke irske accent, hans dedikation, og entusiasme for whiskyen var fænomenal. Han snakkede og snakkede, fortalte og fortalte om historien bag whiskyen, hvad tankerne før de gik i gang var, hvor de ville hen med den, hvad var visionen, og hvorfor det lige præcis var den smag de gik efter. Lyset og passionen i hans øjne varikke til at tage fejl af, han var så stolt og tilfreds, med deres endelig resultat.

Hele Roe & Coe teamet er faktisk så glade for whiskyen, at de har valgt ikke at indtage det amerikanske marked endnu, ene og alene af den grund, at de ikke mener de har produceret nok, og med den forespørgsel som de hid til har modtaget, så har de nok ret.

Denne Premium blended whisky har også fået sit navn fra en eftersigende pioner indenfor irsk whisky i det 19- århundred og var i høj grad medvirkende til, at landet overlede en guldalder indenfor whisky-produktion i det 19. århundred.

Så da de begyndte at servere whiskyen, sad jeg med en stor klump i halsen, og tænkte åhhh nej, jeg er helt forkert, det er så meget spildte dråber.. og hvad værre var, jeg vidste at vi oveni købet skulle igennem 3-4 cocktails..

0b489d5b-027d-4ed4-8abc-cc6e32ce4251

Vi startede med en varm whisky “Roe & Co´zy med Earlgrey teblade,  et stykke citronskal, kanel, stjerneanis, honning  og nellike ,efterfulgt af et rent glas Roe&Coe whisky, hvor han guidede os igennem hvordan man dufter, smager whisky. … Her sidder jeg og forventer, at mundvandet skal begynde og løbe til, du ved “Drivkæft” , den der ufrivillige tingeste som opstår når man skal knække sig, det er nemlig min naturlige og normale reaktion når jegfor serveret drinks med whisky eller ren… Sorry jeg kan bare ikke få det ned…  OMG  var jeg forkert på den og jeg er så glad, den smager så godt, og jeg har nu fundet mig en ny favorit. Jeg er ellers en gin og vodka pige, doghar en helt speciel rum også sneget sig ind i barskabet, men denne irske whisky fra Roe & Coe er virkelig god, og den er perfekte til sjusser. Den er så meget rundere, blødere , den er perfekt afbalanceret, den er virkelig god.

Det her bliver den nye lille sjus før aftensmaden, en fandens dårlig vane, men vi lever kun engang….

Og kommer du forbi mig i julen, så kan du godt glæde dig til et glas lun Roe& Co´zy

Denne whisky er ved atnå hylderne på nogle af Danmarks bedste barer og bartenders hænder, og næste gang du står i barens så spørg efter den, næste gang du står hos din vin handler, så spørg efter den. Det her er det nye og det smager fortryllende godt.

5f7e0090-a838-43d8-9dcd-dc10a547c7d0

 

 

5 kommentarer

 • Med eller uden e, så er det bestemt en der skal prøves. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Slantie (skål) på irsk ⭐️ Rigtig god fornøjelse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Min kæreste siger du skal passe på dine E´er, især omkring de gyldne dråber og Skotland/Irland.
  I Skotland, staves Whisky uden e, mens at man i Irland staver med e, altså Whiskey. Det er noget som kan koste en blodtud, hvis man bytter rundt på det.
  De går op i deres Whisky/Whiskey, derude i atlanten, det er nærmest en kontaktsport!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Tak for tippet, det gjorde den absolut ikke dårligere at jeg stavede det uden e…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Og i DK staver vi det uden… så jeg holder mig til den, men hils manden, og har han ikke smagt den endnu, så vil jeg på det stærkeste anbefale den 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølser og Senset varm kartoffelsalat