Mexicansk fyldt sød kartoffel

Citron kylling og parmesan rødder m. Citron sauce

img_1186

Citron kylling m. bagte parmesan gulerødder, grønne bønner og citron sauce.

Jeg elsker kylling, specielt hel stegt eller grillet med en lille øl dåse i nummeren… altså kyllingens.

Den her er en af mine favoritter, og ideen kommer fra en tur til Italien for mange år siden.. Retten er også rigtig god til gæster fordi den passer selv, du skal bare lige lave en sauce og koge bønner. Du kan også lave små bagte kartofler til retten. Og skal du ikke tænke på mængden af kalorier, så anbefalerjeg på det stærkeste at du tilføjer 100 g smør som du gnider kyllingen ind i, inden du krydre og kommer i ovenen.

Det som jeg vægtermest i denne ret, er en ordentlig kylling, gerne en som har haft det godt, og ikke er vokset 12x sin oprindelige størrelse på 14 dage. Mit råd er at du enten køber en Sødam kylling på 1600g eller en Hopballe-Kylling, så en fritgående og helst økologisk.  Jeg ser ikke nogen grund til at købe en fransk importeret kylling, men det er bare mig. Jeg kan smage forskel, jeg kan se forskel, både på hvor meget en ikke fritgående øko kylling svinder, og på det færdige resultat.

Resterne fungere fantastisk med en klat cremefraiche og lidt mayo og du har en fantastisk kylling salat til dagen efter.

img_1188

Du skal bruge:

14-1600g fersk hel kylling(fritgående)
Salt
Peber
2 økologisk citron
1 gulerod
2 løg
4 fed hvidløg
Frisk timian
Rosmarin frisk
4 dl vand
2 tsk maizena

8 gulerødder
4 spsk revet parmesan
Frisk kværnet peber
4 spsk oliven olie
Salt
300g grønne bønner

img_1171

Sæt ovnen på 200, del løg i kvarte, pil hvidløget i fede, skær citroner i både og i skiver…. Jeg skyller altid først kyllingen, dupper den med lidt køkkenrullen, check at alle fjer osv er fjernet.

Drys med groft salt indeni i kyllingen, samt frisk kværnet peber, kom så en halv citron i både i og et halvt løg sammen med urter og 3 fed hvidløg. Resten af urter og løg, kommes i bradepanden, krydre udvendigt med salt og peber. Sæt kylling i varm ovn, giv den 15 minutter, skru ned på 175 hæld vand i bradepanden, og steg yderligere 45 minutter. Efter minutter sætter du gulerødder ind, de skal dog først lige skrælles og vendes i olie,armesan, salt peber.

img_1168

Så skal de bages i 30 minutter, hvis du har lidt friske krydre urter, så drys med det lige inden servering.

Citron saucen er super let, hæld alt den skønne sky/fond fra bradepanden over i en kasserolle, Bland maizena med 2 spsk. vand, og pisk i skyen, smag til med salt og peber, du kan for ekstra fylde, piske 2 spsk. smør i .

De grønne bønner koges 2 minutter i salt vand.

img_1187

På min tallerken Ligger et stykke bryst, en håndfuld rødder og en håndfuld bønner, 1 dl sauce

Hf1-2 bønner og rødder

Hf3 Kylling

Hf4 ingen

Fedt: 2 spsk. fedt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk fyldt sød kartoffel