Chia Orange kugler – Gastrosita
Fyldt Herregårds koteletter

Chia Orange kugler

img_2676

Chia  er et sandt lille power frø med masser af  sunde fordele, som kan have en positiv effekt, på udseende, vægttab, blodtryk, kolesterol og meget mere. Google en gang og læs, det er spændende læsning. Også smager de godt både til morgen, aften, som spire og som i denne opskrift i små lækre orange trøfler.

Ingredienser: 15 kugler
30g kakao pulver
45g økologiske finvalsede havregryn
3 spsk. Chia frø
Skal og saft fra 1 stor økologisk appelsin
1/2 tsk. Vanilje pulver
1,5 spsk. Kokosolie
6 dadler (soft)

I et syltetøjs eller almindelig glas, som kan lukkes til med evt. Husfilm. Kommes 3 spsk. Chia frø sammen saften fra en økologisk appelsin. Inden du presser saften ud af appelsinen, riv skal af, det skal du bruge senere i kuglerne. Jeg lod mine kugler stå fra om aftenen til næste morgen. De skal trække, sådan at Chia frøene suger appelsinsaften. Faktisk kan Chia frø optager 27 gange sin egn vægt, så det er fantastiske at smags påvirke også i det salte køkken.

Næste dag kommes alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker, husk at fjerne stenen fra dadler. Smag om du mener de er syrlige nok eller om de mangler sødme, tilsæt ekstra daddel eller appelsin skal.

Stil massen på køl i en time, rul her efter i kakao , kuglerne kan holde sig 3-4 dage på køl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt Herregårds koteletter