Fredags Falafel, humus og pita hygge

Broccoli tærte og råkost salat

img_1239

Brocoli tærte og råkostsalat. 4 personer 40min.

Tærte er en vidunderlig ting og super god måde atfå tømt ud i grønt skuffen, også synes jeg det er hurtigt lavet. Og jeg har 3 favoritter, Porrertærte,  broccoli og en ratatouille fyldt tærte med gedeost og pinje kerner på…. også er tærter, skønne når man er blevet træet af at lave supper og andet godt hele vinteren. Tricket for en god tærte er sprød kant og bagt bund som ikke er blød… og godt tilbehør, jeg har lavet en råkost salat på spidskål, gulerod, rødbede og stokken fra broccolien,  gjort lidt ud af anretningen… bum så er der serveret.

img_1243

Du skal bruge

1 broccoli
1 rulle fuldkorns tærtedej
6 æg
1 løg
1 fed hvidløg
250 g hytteost
1 spsk smør
2 spsk oliven olie
6 spsk revet mozarella
Salt og peber
2 gulerødder
1/4 spidskål

Sådan gør du:

Jeg er glad for mit mandolin jern, det gør at snitte tiden kun tager en fjerdedel af tiden og til denne ret har jeg brugt den både til tærten og  salaten.  Start med at skrælle løget og skær det tyndt på mandolin eller med knus hvidløget, kom 1 spsk smør og 1 spsk oliven olie på panden, og svits løg og hvidløg uden at det tager farve, krydre let med salt og frisk kværnet peber.

Skær og pil små buketter af broccolien, du skal ikke smide stokken ud, den smager fantastisk og er fyldt med vitaminer, den bruger vi i salaten.

kom buketterne i en gryde, kog vand på elkedelen, kom salt i gryden, hæld kogende vand over, og lad dem står under løg før du dræner dem for vand, alt vand skal dryppe af.

Rul tærtedejen ud, og læg den på en tærteform som du har penslet med en spsk. oliven olie.

I en skål piskes de 6 æg med en gaffel, kom hytteost i samt salt og peber, rør sammen.

Start med at komme halvdelen afbroccoli og svitset løg på tærten, kom så ægge massen på efter fulgt af broccoli og til sidst løg på toppen.

Bag ovnen i en 180 grader varm ovn, først i 10 min, kom så revet mozarella på og bag i 25-30 minutter, der er forskel på ovne, så check din tærte.

img_1212img_1214img_1217

img_1215img_1218img_1221

Jeg havde en rødbede som skulle bruges, så den kom også i salaten sammen med en spsk ristet mandelflager og 1 spsk ristet solsikkekerner. Broccoli stokken skrællede jeg og snittede på langs på mandolin jern.

img_1222

Dette måltid tæller jeg således i Sense madkassen

Hf1-2 broccoli, løg og råkost salat

Hf3 æg og hytteost

Hf4 tærtedej fra 1/4 tærte

Fedt: 2 1/2 spsk fordelt på olie, smør, revet mozarella Og ristet mandelflager og solsikkekerner.

img_1241

2 kommentarer

  • Jeanette Jakobsen

    Tærten dejen er den så ikke HF 4?
    Smiler 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jo det gør den, ved ikke hvorfor den ryger ud, det går lidt hurtigt for tiden, tak for response 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags Falafel, humus og pita hygge