Lun blomkålssalt

Boller i karry m/sorte ris og blomkål

img_0531

Er det Nationalretten i Danmark, ved det ikke… Det er  i hvert fald et hit hos stortest alle børnefamilier. Inkl. hjemme hos os.

Jeg kan bare godt lide at gøre det lidt lækre og lidt sundere, og lidt smukkere, og det gælder alle retter.

Og sorte ris er sundere, mest p.g.a  det sorte farvestof, der rummer utrolig mange af de såkaldte antocyaniner, der er med til at forebygge åreforkalkning og DNA-skader, som kan føre til kræft. Og tager vi de hvide ris, er det jo bare en bunke poleret kulhydrater . Sorte og brune ris har bevaret det sunde klidlag, som indeholder masser af sunde kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. Også holder de dig mæt meget længere, de er smukkere i en ret, også smager de virkelig godt.

vi servere altid vores boller i karry med andet grønt til, og i denne opskrift for i mine nye favorit blomkål, de smager så godt, og går til stortest alle kæd og fiskeretter.

img_0517

 

Boller i karry m/ sorte ris og blomkål

500g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg
1 tsk. Salt
1/2 tsk. Peber

200g sorte ris
Salt

2 spsk. Karry
3 spsk. Smør
2,5 spsk. Hvede mel
1 ltr. kogevand fra boller
Salt
Peber

1 blomkål
1 spsk. Gurkemeje
4 spsk. Smør
2 spsk. Solsikke frø

Sådan gør du;

Det er de sorte ris, som tager længst tid, de skal koge i 40-45 min, så alt er færdig samtidigt så længe de først bliver sat over o let saltet vand.

Rør dit hakket kalv og flæske med 1 ts. Salt, og rør det nu grundigt sammen, det hedder faktisk at røre farsen sej. Og det tager 5-6 min. Tilsæt så peber, og fint hakket løg, og til sidst røre du desto æg i.

Bring en gryde i kog med let saltet vand, og da jeg bruger koge vandet til min karry sauce, kan jeg godt lide at den smager af noget. Så jeg kommer altid, laurbær blade, peberkorn, karry urt og karry i vandet.

img_0516

Og når alle boller er kogt, koger jeg lige mine små blomkåls buketter i 1-2 minutter og lader dem dryppe af, inden de smørsteges i gurkemeje.

Si nu kogevandet og gem til karry sauce. Kom nu 3 spsk. smør i gryden, sammen med karry, rist den af. Tilsæt så mel og pisk godt, det skal også lige riste af mens du pisker. Tilsæt så væske lidt af gangen, start bare ed 2 dl. Indtil du når den tykkelse på saucen som passer jer.

Blomkålen er super let, på en pande smeltes 4 spsk. Smør, kom gurkemeje i smørret, og kom de afdryppet blomkål på, og rist dem i 4-5 min.

img_0529

Jeg spiser en grydeske sorte ris og 4 kødboller, 1 grydeske sauce, og 2 håndfulde gurkemeje kål med en grydeske sauce til. Top skålen med blomkål med ristet solsikke kerner

Hf1-2 Blomkål og løg

Hf3 hakket kalv og flæsk

Hf4 sorte ris

Fedt: ca. 2 spsk.

Og lad bare afslutte med…. nøøøøj jeg er vild med mit nye sorte service

 

img_0528

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lun blomkålssalt