Boller i Karry / Sense

Boller i karry med Senset ris

9c769cfe-2858-4f23-95e0-dbbdee54f6e7

Boller i Karry m. sense ris

En klassiker som næsten alle elsker, også børn. Jeg har faktisk til dato ikke mødt børn som ikke kan lide denne gode gamle klassiker.

Før vi fik Olivia havde jeg faktisk ikke spist boller i karry i 10-15 år, det sagde mig ikke rigtig noget. Så havde Olivia været oppe ved farmor og blive passet en dag.Tror hun har været 2 år gammel. Næste morgen skælder hun mig ud, fordi hun ikke må få boller i karry til morgenmad.

Så må man jo bare i gang, ugen efter gik jeg i gangmed at lave boller i karry til aftensmaden, og sjovt nok, Så synes jeg også at det smagte skønt. Nu harjeg så tilpasset den min smag, fundet den gule karry, som er bedst.

Jeg har også arbejdet med hen i mod passende tilbehør, da jeg synes, at retten mangler grøntsager og fordi ris mætter mig i ca. 12 minutter.

Til 4 personer

Du skal bruge:

Til kødboller:
500g flæsk og kalv
1 stor tsk salt
1/2 tsk peber
Knivspids muskatnød
1  løg
2 æg
1/2 dl mælk
1 spsk. hvedemel

Koge vand til boller:
2 laurbærblade
1 tsk salt

karry
2 spsk eddike
1 hønse bouillon terning

Rør først fars sej med salt muskatnød og peber, rør i ca. 5 min.Hak løg super fint i minihakker eller med kniv. Kom løg i farsen og rør sammen tilsæt æg og mælk tilsæt 1 spsk mel- Lad farsen stå mens vandet kommer i kog sammen med alle krydderier og bouillon terning. Form og kog boller. En lille spsk fars pr. bolle.
Karry sauce:
2 spsk gul karry
1 lille tsk spidskommen
Friskkværnet peber
2 spsk smør
2 spsk mel
1/2 dl fløde eller kokosmælk
1 ltr. kogevand ( bollerne er kogt i )

Lav nu en opbagt sauce. Smelt først smørret, kom karry og spidskommen i det smeltet smør. Vigtigt at karry bliver ristet godt af i smørret. Kom nu mel i og pisk. Igen, vigtigt at smør karry og mel bliver ristet godt af. Hvis ikke det bliver ristet godt nok af, ender du med en karrysovs som smager af mel, men den er gul 🙂 tilsæt lidt af kogevandet ca. en dl, pisk og gentag. tilsæt til sidst fløde.

12794609_10154118523449697_4378812794467353055_n
Senset Ris:
2 dl vilde basmati ris
500g blomkål
4 gulerødder
1 spsk. smør

Kog ris i følge vejledning. Skræl og riv gulerødder på den grove side af rivejern. Gør det samme med blomkål.. Kom kål og gulerødder i en skål kom smør klat på og bland med det samme med de færdige varme ris.

Hf 1-2 Blomkål, gulerod

Hf3 4 kødboller på størrelse med golfbolde

Hf4 Vilde basmati ris

Fedt: cashewnødder nødder, Fløde og smør 3 spsk totalt via karry sovs, (jeg tog 1 grydeske fuld og lidt til)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i Karry / Sense