Langtidsstegt Pulled lam og ballon pita

Bøfsandwich m rødbedesalat og syltet rødløg

img_1772

Sensekur madplan lørdag: Bøfsandwich m. Sauce, syltet rødløg og rødbedesalat

Her hjemme er vi glad for bøfsandwich og gerne med masser af sauce/sovs … og vi har flere forskellige variationer … og har du købt kogebogen “Festligeretter med Sense”  så har du sikkert prøvet den med øl.

Jeg forstegte  bøfferne i tirsdags da jeg alligevel var i gang med bøf bearnaise, smed dem i fryseren, så i dag skal jeg bare lave sauce, lynsylte rødløg og rive rødbeder.

Du skal bruge:
Lørdag: Bøf sandwich m. sauce og rødbede salat
500 g hakket okse
2 fuldkorns burgerboller
4 rødbeder
1 agurk
2 rødløg løg
10 peberkorn
10 fennikel frø
1 spsk dildspidser
2 dl æblecider eddike
3 spsk sukrin
2 dl rødvin
5 dl okse fond/boullion
12 spsk fløde
Maizena til jævning

Sådan gør du

Form dine 4 bøffer og krydre godt med salt og peber, smid dem på gasgrillen eller grill panden. 3 min på hver side. Sæt til side.

i en pande kommes oksefond og rødvin, kog ned til 5 dl, kom fløde i og jævn med maizena, husk at smage til med salt.

Riv rødbede og kom i en skål. Skræl løg og skær i tykke skiver. Kog 2 dl æblecider eddike, med 1 dl vand, peberkorn, fennikelfrø, dildspidser 1 tsk salt og 3 spsk sukrin gold eller 2 spsk rørsukker.

Kom løg skiver i og lad dem koge i 1 minut. Tag gryden af varmen. Kom 3-4 spsk af syltelagen over rødbederne… og et lille tip, har du revet peberrod , så bland de revet rødbeder med  peberrod.

Læg bøfferne i i saucen og lad dem bliver opvarmet heri, lun bollerne og anret.

Du kan sagtens lave ekstra rødbedesalat, hvis du ikke tror du bliver mæt, der er kun 1 Hf grønt i denne opskrift. img_1773

Hf1-2 rødbede og rødløg

Hf3 hakkebøf

hf4 burgerbolle

Fedt: 3 spsk fløde

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsstegt Pulled lam og ballon pita