Langtidsstegt Pulled lam og ballon pita

Bøfsandwich m rødbedesalat og syltet rødløg

img_1772

 Bøfsandwich m. Sauce, syltet rødløg og rødbedesalat

Her hjemme er vi glad for bøfsandwich og gerne med masser af sauce/sovs … og vi har flere forskellige variationer … og har du købt kogebogen “Festligeretter med Sense”  så har du sikkert prøvet den med øl.

Der findes virkelig mange versioner af denne grillbars klassiker. Hans og jeg havde det på to do listen når vi kom til en ny by, så skulle vi ud og finde byens bedste ….. men i guder hvor findes der mange steder, med virkelig virkelig virkelig dårlige bøfsandwich. Og jeg forstår det ikke, jeg forstår ikke, hvordan detkan være så svært at bruge ordentlig kød. Forme en hakkedreng og krydre den, stege den så den for stege skorpe, lave en god sauce. Sovsen er det essentielle, og der findes nogle virkelige gode fonder derude, specielt når man driver virksomhed.

Du skal bruge:
Lørdag: Bøf sandwich m. sauce og rødbede salat
500 g hakket okse 6-12% (meget gerne friland)
4 fuldkorns burgerboller (eller prøv mine kål boller, link til opskriften finder du længere nede)
4 rødbeder
1 agurk
2 rødløg løg
10 peberkorn
10 fennikel frø
1 spsk dildspidser
2 dl æblecider eddike
3 spsk sukrin
2 dl rødvin
5 dl okse fond/boullion (jeg laver min egn på oksehaler, vakuumers og fryser ned)
12 spsk fløde
Maizena til jævning

Link til kålboller

Sunde Kold hævet kålboller

Sådan gør du

Form dine 4 bøffer og krydre godt med salt og peber, smid dem på gasgrillen eller grill panden. 3 min på hver side. Sæt til side. Du kan også tørstege på en almindelig pande. Bøfferne tages af panden,  oksefond og rødvin kommes på, kog ned til 5 dl, kom fløde i og jævn med maizena, husk at smage til med salt.

Riv rødbede og kom i en skål. Skræl løg og skær i tykke skiver. Kog 2 dl æblecider eddike, med 1 dl vand, peberkorn, fennikelfrø, dildspidser 1 tsk salt og 3 spsk sukrin gold eller 2 spsk rørsukker.

Kom løg skiver i og lad dem koge i 1 minut. Tag gryden af varmen. Kom 3-4 spsk af syltelagen over rødbederne… og et lille tip, har du revet peberrod , så bland de revet rødbeder med  peberrod.

Læg bøfferne i i saucen og lad dem bliver opvarmet heri, lun bollerne og anret.

Du kan sagtens lave ekstra rødbedesalat, hvis du ikke tror du bliver mæt, der er kun 1 Hf grønt i denne opskrift. img_1773

Hf1-2 rødbede og rødløg

Hf3 hakkebøf

hf4 burgerbolle

Fedt: 3 spsk fløde

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsstegt Pulled lam og ballon pita