Blomkåls vaffel med rejer og dild dressing – Gastrosita
Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat

Blomkåls vaffel med rejer og dild dressing

bcf2e320-3c59-44ff-ba22-5e625a5ade76

Det dejlige vejr, gør at jeg har lyst til noget som er lettere og ikke nødvendigvis varm mad hver aften. Så jeg har lavet disse vafler, som sagtenskan laves et par dage i forvejen, også ristet af 3 minutter i ovnen uden grill, eller på en meget varm pande. Jeg dampede også mit blomkål dagen før.

Vaflerne bruger jeg også til morgenmad, de smager fremragende med skinke og ost i. Brug også hjerterne som brød du kommer pålæg på til frokost.

 

Vafler;

Blomkåls vafler med rejer og dild dressing

300 g kogt blomkål

4 æg

80 g friskost fx BUKO eller Philidelphia ost

50 g kikærte mel/ hvedemel kan også bruges

40 g smeltet smør

1/2 tsk salt

1/2 tsk. sukker

Det er super enkelt og let at gå til, du skal bare, blend alle ingredienser, og bag på varmt vaffeljern, ca 7 min.

Topping;

250 g rejer

1 hovedsalat

4 gulerrødder (revet groft)

2 dl ærter

100g asparges snitter

1oog frisk blomkål (i små buketter)

Pil bladene af salat hovedt ca. 3-4 blade til hver. Pil blomkål i små buketter. Dræn eller optø rejerne inden brug. Dræn asparges. Vend alle ingredienser sammen, og vend til sidst i dressingen.

Dressing;

1 dusk dild

2 spsk . fint hakket løg

5 spsk fraiche 9%

1 tsk. dijon sennep

2 spsk.  citron saft

4 spsk.  mayonnaise

Fint hak løg og dild, mix med 5% fraiche, dijon og mayonnaise, smag til med salt peber og citron

 

På min Sense tallerken er der;

Hf 1-2 blomkål, gulerod, ærter, rødløg, asparges og salat blade.

Hf3 æg, rejer og kikærtemel

HF4 har jeg inden af, men bruger du hvedemel, er der en 1/2 hf4

Fedt; 3 spsk. fordel på mayonnaise og smør

Retten koster ca. til 4 personer 105,00kr

2 kommentarer

  • Susanne

    Det ser lækkert ud. Har du en madplan, hvor alle tre måltider indgår?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Susanne,

      Tak, 🙂 Det har jeg ikke nej, og planlægger heller ikke… jeg ligger nogle gange mine frokost retterog morgenmad med Sense op, hvis jeg synes de er ekstra gode, hurtige eller nemme…

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat