Fyldt mørbrad m. trøffel, beluga, bønnepure og brændt ramsløg

Beruset af lykke, sanselighed, smag og Zacapa

 

zacapa-snack-og-cocktails

Jeg var i forrige uge blevet inviteret til et arrangement, som var sponsoreret af Zacapa Rom, og programmet var fyldt med smukke oplevelser.

Jeg er helt klart en vodka pige, med masser af gang i danse fusserne, og jeg elsker høj musik, spammer gerne nettet med billeder af drinks, mad og sjove ansigter. DET var bare ikke tilladt, ved ankomst blev vi alle bedt om at lige mobilen væk, og lade den blive borte og ude af syne i 2 timer. Vi skulle have gang i vores sanser, vi skulle være tilstede, også skulle vi nyde at være i NUET.  Og hvor var det bare en skøn oplevelse, samtalerne flød, nye bekendtskaber blev skabt også blev der serveret pragtfulde drinks, min favorit var den som hedder Coal oversat til dansk ”kul” og den var lige så sort som kul og der var kul i den, men den smagte himmelsk, syrligt, frisk og den skal laves til vores næste dinner party. Den er blevet skabt af verdens 5 bedste bartender og aftnens stjerne kok, som også diskede op med lækkerier. Vi fik bl.a.

-Fyldte sesamvafler med peberrods emulsion, røget ørredrogn og sprød peberrod

-Tarteletter med kartoffelcreme, revet trøffel og syrlige æbler

-Små hjemmelavede mazarinkager

-Klassisk roulade fyldt med hindbær serveret med friske hindbær og pistacie

 

zacapa-flaske

 

Jeg er egentlig ikke rom pige, men denne her perle har charmet sig ind på mig, og den er blevet fast inventar i bar skabet. I løbet aftenen smagte vi på 3 forskellige cocktails og favorit nr. 2 havde den vidunderlige Ida Corr været med indover, og var fyld med små champagne bobler og en skøn balance mellem syre og sødme og den sidste var en cocktail som hed Razzmatazz, en tung bitter og små farlig sjuuus i mine øjene.  I får alle 3 opskrifter her i opslaget.

 

 

Opskrifter på cocktails

Zacapa by Corr (Cocktail til venstre med det lille blad i)

40 ml Zacapa 23

20 ml Limejuice

20 ml Sukkerlage

3 stænk Angostura

Mynteblade

Champagne

Shake alt undtagen champagne med is. Strain ned i champagne coupette. Top op med champagne.

 

Coal (min favorit) Den sorte til højre

30 ml Zacapa Edicion Negra

15 ml Sauvignon Blanc

15 ml Limejuice

15 ml Pære Cordial

5 ml Hyldeblomst likør

3 Stænk Bergamot extrakt

En lille smule pulveriseret kul Shake alle ingredienser og fine strain ned i et Nik and Nora glas.

 

Razzmatazz (Cocktail i midten med den rødelige farve og store isklump)

50 ml Ron Zacapa

10 ml Reduceret Portvin

3 Stænk Peychauds bitter

2 Stænk Absint

1 Stænk Hindbær eau de vie

Hæld alle ingredienserne på en stor isklump og rør i 30 sekunder. Sprøjt kaffe infuseret Zacapa over glasset med en forstøver. SNACKS
Aftenen blev kørt helt i mål, med den fortryllende Ida Corr, hun er sku bare skøn og så guds benådet sangerinde, stort tak til Ida, for den meget smukke og rørende optræden.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt mørbrad m. trøffel, beluga, bønnepure og brændt ramsløg