Bagt Sense havregrød – Gastrosita
Sensekur- Sensekost madplan uge 7

Bagt Sense havregrød

74a08103-5434-4e20-8f13-411674b284a0

Jeg hader havregrød, jeg synes det er klistret, smagsløs og klamt. Vores datter , har altid elsket det, men kan godt mærke at hun nu , er blevet træt af det.

vi kommer bare ikke udenom at havregryn er sunde for dit helbred og maven. Det mætter godt, og det holder  dig mæt længe .  Og, grød er jo altså også det nye sort.

Jeg har fået min inspiration fra to andre bloggere, snuset lidt og afprøvet deres opskrifter, og bagt smager grød rigtig godt.

Jeg har bakset lidt frem og tilbage med opskriften, og det har jeg fordi jeg  ille gøre den Sense-venlig . Det var en udfordring at få 2 håndfulde grønt i oven fuld håndfuld 3, holde mig indenfor grænsen med en håndfuld 4. Nu er koden knækket , og denne bagte grød kan også tage den værste kage sukker træng, hvis man nu lider under den Dæmon 😉

Denne har jeg lavet i en lille ildfast gryde, du kan vælge at lave den i et ildfastfad. Du kan også forøge agetiden, sådan at den bliver müsli bar agtig .

1 person, Bagetid 45-60min 180 grader

Bagt havregrød
1/2 dl Havregryn
1/2 dl vand
1/2 dl mælk
1 Gulerod
Drys Kanel
Drys Kardemomme
Drys Vanilje
2 Æg
1 spsk Hytteost
2 Dadler
1 spsk smør

10 mandler

5 hasselnødder

1 spsk. Kokos

2 spsk. Skyr eller fraiche 5%

Topping 4-5 blåbær (valgfri)

Kom vand, mælk og havregryn i en lille gryde eller lav den i mikro ovnen. Lav en fast tyk grød, bland med krydderier. Vend det hele rundt sammen med gulerod revet på den fine side. Nu er massen kølet så meget ned at du kan blande æg og hytteost i. Hak mandler og hasselnødder groft, halvdelen blandes i grøden sammen med halvdelen af kokos. Bag i ovnen i 45min 180 grader, 60 hvis du ønsker følelsen ag gulerods kage. De sidste 10 minutter kommes resten af nødder og kokos på toppen, sådan det bliver dejligt ristet.

Rør skyr med vanilje

 

Hf1-2 Der er kun en HF grøntsager i denne portion

Hf3 æg og hytteost

Hf4 havregryn , dadler og bær

 

smagsgivere: krydderier

8 kommentarer

 • Mette

  Er det på varmluft eller almindelig ovn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth

  Lyder skønt. Den må prøves i ferien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hvor mange grader bager du den ved? Måske er det bare mig, men jeg kan ikke lige se det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Er lagt ind

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Den smager vanvittigt godt. Jeg er vild med din opskrift. Jeg har bagt den flere gange. De seneste gange har den lige fået et nip salt, og en enkelt gang også lidt revet appelsinskal. Meget lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • gastrosita

   Hej Hanne,

   Tak for din dejlige respons, i næste uge for du min “red velvet bagte gød)
   Rigtig god fredag ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Ej, hvor ser det godt ud !

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sensekur- Sensekost madplan uge 7