Tomatoe & fried mozarella balls

Bagt æble m. Skyr creme og marcipan “Sense”

img_0198

Jeg er stor fan af gæstemad som kan forberedes i forvejen, og eller som ikke kræver den store opmærksomhed…. specielt når det gælder dessert.

Denne fandt jeg på i forbindelse med et madkursus i Herning , hvor jeg havde fornøjelsen af at have 28 skønne deltager, som skulle lave 4 retter som jeg havde kreeret,,,, det er en lækker lun smagfuld ret, her på billedet serveres den med en skyr vanilje creme, poppet quinoa og ristet hvedekim…  Jeg fandt poppet quinoa rema1000 , ellers fungere mandelflager også til denne ret

Retten er hurtig lavet, den skal dog lige have 25-30 minutter i ovnen

4 personer

Du skal bruge;

4 små røde æbler

60 g marcipan

1/4 tsk kanel

4 spsk poppet quinoa

4 spsk hvedekim

Erstat quinoa og hvedekim med 4 valnødder og 2 spsk mandelflager

1 spsk smør

2 dl skyr

2 spsk rørsukker eller sukrin golf ( som et alternativ til sukker)

1 tsk vaniljekort (urtekrams)

Pynt rød skovsyrer

 

Udhul æbler og bag på bage papir i 15 minutter ved 180 grader, tag æblerne ud af ovnen og lad dem køle mens du laver fyld.

Bland  halvdelen af quinoa og hvedekim med 1/4 del af marcipanen og kanel, fordel i de 4 æbler. Resten af marcipanen, deles i 4 dele og rulles ud til 4 låg på ca 1/2 cm tykkelse og 5 cm i diameter. Placere marcipan cirkel ovenpå æblet, sådan at hullet lukkes til. Bag ved 180 grader i 10 min eller til marcipan på toppen er gylden.

resten af quinoa og hvedekim ristet på panden i gyldent smør, du kan fx. Tilsætte 1-2 tsk rørsukker eller sukrin, så får du dem lettere karamelliseret.

Skyr creme

Bland skyr med vaniljekorn og rørsukker, tilsæt mere sukker eller sukrin efter smag.

 

Anret ved at trække en spiseske creme henover tallerken, placere det lune æble for enden og…

Pynt med rød skov syre og ristet quinoa og hvedekim, eller tør ristet mandelflager og valnødder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatoe & fried mozarella balls