Grillet medister i svøb m/sødkartoffel

Avocado salat m/rejer, laks og asparges

 

img_0242

Min Sensekur madplan: Tirsdag

Jo varmere det bliver, jo mere hungrer jeg efter salat,  fisk og skaldyr. Lette måltider og retter, som er friske og knasende er lige mig i sommervarmen. Også må det jo også gerne gå lidt hurtigt. Den her er lækker med et par små skiver grillet fuldkorns baguette. Jeg spiser 2 tynde skiver, og tæller som en halv håndfuld 4 i sense regnskabet.

Jeg har kommet laks og rejer i denne, kun rejer ville have været helt fint, men lille prut var med ude og handle og hun elsker røget laks, så hun foreslog at vi også kom det i. Jeg har heller ikke grillet hendes grønne asparges, da det bliver en mule bitre og hun elsker dem rå og sprøde. På billedet har jeg lavet retten med min urte dressing, men thousand Island dressing passer super godt, og de fleste børn elsker den.

Du skal bruge:
400g rejer

2 stykker varm røget laks (valgfrit)
2 avocadoer
1 bndt. grønne asparges
1 bk. blandet salat blade
1 dusk dild
Rød skovsyre
1/2 citron

Dressing: Hjemmelavet Thousand island
2 spsk. ketchup
1 tsk. Sukrin gold
Salt
Peber
Paprika
8 spsk. fraiche 5%
2 spsk. Mayonnaise

 

Sådan gør du:

Dræn rejerne for væske, jeg gør det i en si over en skål og i køleskabet, og lad dem bare stå 20 minutter. Grill aspargesene, du kan også give dem et hurtigt opkog, eller servere rå. Del avocadoen på midten, tag stenen ud, brug en spiseske til at skubbe avocado ud af skallen,  og skær i 0,5cm tykke både. Pres citronsaft ud over avocadoen, så undgår du at den bliver brun.

Anret avocado på salat blade, så laks, så asparges, så rejer og dressing, afslut med at pynte med urter.

 

Sense måltid

Hf1-2 asparges, salatblade

Hf 3. 100g  rejer og 50g laks

Hf 4: 1/2 hf ( 2 tynde skiver fuldkorns baguette)

Fedt: 2,5 spsk. avocado, 1/2 spsk. mayonnaise

Smagsgivere: Ketchup, sukrin, salt, peber, paprika

Mælkedressing: 2 spsk. fraiche 5%

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet medister i svøb m/sødkartoffel