Asiatisk bøf og kålsalat – Gastrosita
Stegt flæsk m. Hasselbagt sødkartoffel, tomat fløde sauce og grønkålssalat

Asiatisk bøf og kålsalat

f3e12159-e9b4-4082-8558-803c880316e5

Asiatisk bøf og kål salat

Jeg er ret villd med asiatiske smags nuancer i min mad, jeg kan godt, lide det salte og søde,  sammen med de varme krydderier som ingefær og chili . Oprindeligt havde jeg tænkt mig at lave dumplings af det hakket kød, jeg havde taget ud, men da jeg havde glemt at optø rejer til farsen. Så det blev til en slags asiatisk inspireret krebinet, og det virkede bare super godt. Dumplings opskriften snupper vi en anden dag.

Kål salaten er egentlig kommet af en salat, som vi fik da jeg barn og er inspireret af det tyrkiske køkken. Jeg sikker på nogle af jer har mødt den på jeres rejse til Tyrkiet.

God fornøjelse, og et lille tip, lav gerne en ekstra stor portion af salaten, den fungere fantastisk til madpakken. Tilsæt fx. Humus, eller ristet kikærter, bønner og du har en skøn vegetar salat.

 

Du skal bruge;       4 personer, 25 min

500g kalv og flæsk
2 spsk oliven olie
2 forårsløg (det hvide) gem det grønne til salaten
3 spsk. Soya
1 tsk revet ingefær
1 fed hvidløg
800g rødkål
2 håndfuld persille
4 spsk. Oliven olie
1 lime
Salt
Peber
4 spsk. Chili mayo

 

Rør en fars af hakket kalv/flæsk, fint snittet forårsløg (kun det hvide), fint revet ingefær og knust hvidløg. Rør den godt sammen, det tager 4-5 min. at opnå en fast fars. Form 4 krebinetter, og steg på pande i de to spsk.olie.

snit rødkålen fint, hak Persille, og det grønne på forårsløget, pres lime ud over sammen med oliven olie , salt og peber. Vend godt rundt og servere med chili Mayo til.

 

Hf1-2 rødkåls salat

Hf3 krebinet

Hf4 ingen

Fedt 1,5 spsk oliven olie, 1,5 spsk chili Mayo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt flæsk m. Hasselbagt sødkartoffel, tomat fløde sauce og grønkålssalat