Sense kur madplan Uge 44

Andelår i appelsin og bagte jordskokker

a3b5db04-3750-46b0-8850-e97ee1b0c281

Andelår i appelsin m/langtidsbagte jordskokke og orange sauce

Jeg synes vi generelt spiser for lidt and, hvorfor ved jeg ikke , for jeg elsker det virkeligt. Det er så fuld af smag og kraft, og kan bruges til virkelig mange ting. En af mine favoritter er helstegt and, og gerne på rotisseri på grillen. Eller Peking and, med små panderkager og fint snittet rå grøntsager til. … eller Anderillette, confiteret andelår … uhmmmmm mums mulighederne er mange, så når nu andebryst og lår, kommer på bud her lige om lidt, så køb lidt ekstra til fryseren. Det samme gælder hvis du har plads til et par ænder…

Du skal bruge:

4 andelår

500g jordskokker

8 skarlotteløg

1 appelsin

6 dl hønsefond

frisk timian

1 tsk. Fennikelfrø

3 allehånde frø

5 peberkorn

1 spsk. Flagesalt

1 tsk. Tørret timian

1 spsk. Maizena eller 2 tsk. Møllerens guleærter

 

I en pande ristes fennikelfrø, allehånde og peberkorn, knus dem i en morter sammen med appelsinskal og flagesalt. Gnub brysterne med krydderi blandingen og sæt dem i en lille dyb bradepande sammen med 6dl hønsefond. Start med at stege dem vd 220 grader varmluft i 15 min. Sænk varmen til 160 grader, og kom skrubbet og vasket jordskokker i bunden sammen med skrællet skarlotteløg. Drys med tørret timian. Steg dem i 2,5 time. Hæld skyen fra og over i en kasserolle, pres saften ud af appelsinen og kog lidt ned og jævn saucen.

 

9849f35c-b1c9-410c-a52c-57db0b41c98b

 

På min tallerken er der

Hf1-2 løg og jordskokker

Hf3 andelår

Fedt, det som andelåret har afgivet, så tag ikke mere end 3-5 skefulde sauce.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur madplan Uge 44