Sense kur: Frikadeller og blomkålssalat – Gastrosita
Frikadeller og blomkålssalat

Sense kur: Frikadeller og blomkålssalat

img_0306

Sense madplan onsdag: Frikadeller og kold blomkålssalat

Med en 5 årig i huset så er frikadeller i høj kurs, også er de jo ganske hurtige at lave. Og skøn restemad til madpakken. Jeg er også begyndt at lave dem uden mel. Jeg bruger en el pisker og rør med kroge ikke piskerris, og jeg rør længe, i hvert fald 5-7 minutter. Det gør at farsen binder væske, og frikadellerne bliver super saftige. Blomkålssalaten er inspireret af en god kartoffeldsalat, og halvdelen af blomkålen er små rå buketter og den anden er lige blancheret ganske kort. Det giver en skøn tekstur i salaten. Til de af jer som har været på en af mine Sense madkurser så ved i at jeg ikke er glad for skyr, så derfor så bruger jeg ofte andre mælke produkter.

500g kalv og flæsk

2 æg

1 ½ tsk. Salt

½ tsk. Peber

Revet muskatnød

1 løg

4 spsk. Smør

2 spsk. olivenolie

2 blomkål (et rå og et blancheret)

1 dusk persille

1 rødløg

3 dl. Græsk yoghurt

4 spsk. mayonnaise

Salt

Find en skål, kom fars, alt og krydderier i, også giv dig til at røre med elpisker, gerne i 5 minutter, så tilføjer du løg og æg og rør igen 3min, eller indtil du kan se at farsen har samlet sig. Jeg stiller ofte farsen på køl. Frikadellerne steges i olie og smør.

Bland yoghurt med fint hakket rødløg, mayonnaise, salt peber og fint hakket persille, gem lidt af persillen til at dekorere med på toppen. Del blomkålene i små buketter, hal,vdelen blancheres i max 3 min, den anden halvdel skal være rå, sørg for at køle kålen af inden den blandes med dressingen

Sense Måltid

Hf 1-2 blomkål og rødløg

Hf 3 : 4 frikadeller

Hf4 : 0

Fedt: 2,5 spsk. fedt

0,75 dl mælke ration

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller og blomkålssalat