Farseret porrer – Gastrosita
Sense kur madplan uge 48

Farseret porrer

9addcbea-3cd0-4ce2-a1ab-2dcab0706f6d

Farseret porrer i fad m. Bagte porrer og rødder:  4 personer , 45min

Det her uden tvivl en af mine barndoms mad minder og min kære mor var genial til at lave dem. Hun lavede dem dog enkeltvis . Hun dampede porrerne og pakkede dem ind en og en, panerede dem i rasp og stegte dem i et bad af smør. Så fik vi hjemmebagt rugbrød til, og tandsmør på brødet… ikke super fedtfattigt men himmelsk godt.

Jeg har tilpasset retten en travl hverdag, små børnegruppen en sundere version. Og den smager stadig super godt. Får i ikke spist det hele, så husk resterne til madpakken, det er en rugbrøds-hapser.

 

Du skal bruge :
500g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg
Salt
Peber
4 porrer
4 spsk. Smør
3 spsk. Rasp
Bagte porrer og rødder:
4 porrer
6 store gulerødder
4 spsk. Oliven olie
3 spsk. Soya

1 tsk. paprika

 

vask og skyl porrerne godt, pil de to yderste lag af og smid ud. Skær ca. 3 cm af toppen og smid væk, del nu porrer i 3 lige store stykker. Kog dem i let saltet vand i 10 min, dræn for vand og lad dem ligge og dryppe af i dørslag eller sigte.

I en skål røres farsen sammen, rør hakket kalv ogflæsk med 1 tsk. salt, æg, peber, revet løg. Du skal røre i 5-7 min. Til farsen bliver fast.

Kom bagepapir i bunden af et ildfast fad eller lille bradepande. Hæl nu farsen ned i og glat ud, læg de afdryppet kogte porrer i, og træk lidt af farsen over porrerne. Drys med rasp i et tyndt lag, drys med salt og peber.

Nu skal der små smør klumper på, det er lettest hvis det er iskoldt, skær på terning fordel ovenpå raspen. Nu skal den ind i ovnen og stege i 25 min ved 200 grader.

I et andet fad kommes gulerødder som er skrællet og del i 1 cm tykke og 5 cm lange bjælker, porrer vasket og skyllet snittet i lige så store strimler som gulerødder.

Bland soya, paprika og olie, vend rødder og porrer i blandingen, læg det på bage papir opbag ved 200 grader i 20 min.

Hf1-2 Porrer, gulerødder, løg

Hf3 hakket kalv og flæsk

Hf4 en meget lille en, mindre en spsk, rasp

Fedt 1 spsk smør, 1 spsk. Olivenolie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kur madplan uge 48