Blomme kage med hvidchokolade og kardemomme – Gastrosita
Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder

Blomme kage med hvidchokolade og kardemomme

5c46b87d-9c37-4f9b-9dd2-dee75d48e6af

Jeg elsker blommer, de kan bare noget både i det søde og det salte køkken. En af mine ynglings opskrifter er blommeglaseret andebryst. Hvorfor den ikke er nået på bloggen endnu må guderne vide. Måske fordi at jeg altid er så spændt og tænderne læber i vand, at jeg glemmer at tag et billede. Jeg lover den kommer på bloggen.  Nu skal det handle om kage, en sød, syrlig, blød og dejli blomme kage krydret med vanilje og kardemomme og sødet med karamelliseret hvid chokolade.

De sidste danske blommer er netop blevet plukket, der er lavet marmelade, chutney og hele blommer syltet til at bruge i trifli og i en kommende is.  Nu skal de i en kage.

Du skal bruge;

2dl sukker

2 æg

2 vaniljestænger eller 2 tsk. Vaniljepulver

1/2 tsk kardemomme

1 tsk. Bagepulver

80g smør

160g hvedemel

1,5 dl yoghurt natural

80g hvidchokolade

5 blommer

Sådan gør du;

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt – ca. 3-4 min. Tilsæt vaniljekorn og kardemomme. Bland mel og bagepulver og vend det i, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og yoghurt .

Halver blommerne og fjern stenene, skær nu hver halvdel i 5 både.

Smør en form ( Jeg bruger en 24cm rund silikone form) og drys med mel og sukker. Kom nu et meget tyndt lag dej i bundenen, efterfulgt af mellem grov hakket hvidchokolade. Læg nu dine blomme både i en blomsterform, start fra midten og arbejd dig ud af. Afslut med at komme dej over.

Bag i forvarmet ovn i ca. 40 min

Lad kagen køle til den er lunken, vend den rundt og ud på fad.

4f141874-d8b2-4b6f-bd39-76b4f3ed3129

Server kagen med en fantastisk kop Earl Grey organisation fra TEMINISTERIET,  jeg er vil med deres te, og deres helt utroligt smukke beholder, som fungere som refill.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder